WORK TIPS: 5 MANIEREN OM PRODUCTIEVER TE ZIJN

Productiviteit én efficiënt werken, het kunnen nog weleens twee dingetjes zijn. We zijn zo druk als dat we ons zelf maken, want hoe druk zijn we nou eigenlijk?
Jaloersmakend kijk ik naar iedereen om mij heen die netjes hun lijstjes afwerken, tussendoor sporten, boeken lezen en dat allemaal in dezelfde paar uur op een dag als die ik heb. Wat gaat erbij hun ontzettend goed? Bij mij fout, is het een kwestie van prioriteiten stellen? Efficiënter te werk gaan, mijn dagen anders in delen? Herkenbaar?

1.Een goed begin is het halve werk!

Begin je dat eerder dan normaal. Start je dag rustig op, werk je mail weg, doe een online yoga lesje of werk alvast wat was weg.

2. Houd je aandacht bij 1 ding!

Ben je bezig met de boekhouding, zit je in een klus, ben je een artikel aan het schrijven of hard aan het studeren voor een komend examen? Focus je volledig daarop, vermijd de dingen die je afleiden. Leg je telefoon weg en zet mail even uit.

3. Las pauzes in

Op kantoor neem je eerder pauze omdat je collega’s je mee vragen of omdat dit een vast moment op de dag is. Doe dit ook als je thuis werkt. Zo kan je even wat anders doen, lunchen of een frisse neus halen om daarna weer extra productief te zijn.

4. Stel niet uit.

Staat er een vreselijke klus op jouw to do list en weet je dat je hier de hele dag tegen aan gaat hikken? Pak het dan gelijk op, zo is het gedaan en uit je hoofd. Je hebt er anders de hele dag echt alleen jezelf mee.

5. De twee minuten regel.

Kan het klusje wat je in je hoofd hebt binnen 2 minuten geklaard worden? Doe het gelijk, zo is het uit je hoofd, gedaan en weg ermee.

lf1

 

LET’S GET SOCIAL! VOLG ONS OOK OP LINKEDINFACEBOOK EN INSTAGRAM!

tips om productiever te zijn

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge