WHAT’S APP VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

What’s app business is coming! Én dat mag natuurlijk geen verassing zijn. Waar What’s app veelvuldig voor prive gebruik gebruikt wordt, is het voor de zakelijke markt vaak nog lastig om via deze app ondersteuning te bieden. Deze nieuwe ontwikkeling biedt voor de zakelijke markt een een hoop nieuwe mogelijkheden en kansen op het gebied van marketing. 

What’s app voor business, wat is het?

Met de komst van What’s app business komen er een hoop nieuwe functies beschikbaar voor de zakelijke markt. Omdat er al een hoop dingen uitgelekt zijn kan ik je alvast een voorproefje geven van wat gaat komen;

  1. Zakelijk profiel

Als zakelijk gebruik heb je de mogelijkheid om de beschrijving van je bedrijf en een link naar de website toe te voegen. Daarnaast kan je aangeven in welke categorie je bedrijf valt. Na het invoeren van deze informatie wordt dit door What’s app geverifieerd.

What's app voor de zakelijke markt

   2. Ondersteuning vaste nummers

What’s app voor business maakt het mogelijk om ondersteuning te bieden aan vaste nummers. Daarnaast krijgt het geheel zijn eigen app zodat beide diensten los van elkaar te gebruiken zijn. Zo houd je prive en zakelijk makkelijk gescheiden.

    3. Statistieken

Je krijgt inzage in de statistieken, zo zie je makkelijk en snel hoeveel berichten er gestuurd zijn, afgeleverd en gelezen en naar verwachting zullen deze ook uitgebreid worden met de reactiesnelheid.

    4. Automatische melding bij afwezigheid.

Met What’s app voor business heb je de mogelijkheid om een automatisch bericht te verzenden bij afwezigheid. Zo kan je zelf inplannen wanneer je wel of niet beschikbaar bent voor het beantwoorden van apps en weet de ontvanger dat je momenteel even niet bereikbaar bent.

WHAT’S APP GROOTSTE SOCIAL MEDIA PLATFORM

Met maar liefst 10.9 miljoen gebruikers is What’s app uitgegroeid tot het grootste social media platform onder de Nederlanders. Het aantal dagelijkse gebruikers ligt heden dag op 7,8 miljoen. Dit is een stijging van 11% ten opzichte van vorig jaar.

What's app voor de zakelijke markt

 

What’s app was altijd een gratis platform, maar toch hebben de kopers besloten dat het tijd wordt om geld in het laatje te brengen. Facebook kocht nou eenmaal niet voor niets What’s app 3 jaar geleden voor 22 miljard dollar. Goed nieuws voor alle marketeers, door de komst van de nieuwe dienst ontstaat er ook een nieuwe vorm van marketing en kan jij jouw potentiële klanten op een andere manier gaan benaderen.

Wat kunnen we verwachten? 

  1. Gesponsorde berichten

Wil jij jouw potentiële klanten bereiken of je bestaande klanten nieuwe diensten aanbieden? Dat kan, als jij bij het inschrijven op jouw nieuwsbrief of bij free gifts het invoeren van een telefoonnummer verplicht maakt kan je deze kopers bereiken. Je moet je alleen wel afvragen of je als bedrijf met deze marketing vorm wil gaan werken. Het kan bij de ontvanger opdringer overkomen. Bedenk dus goed hoe je deze tool inzet!Én bedenk vooral hoe je toegevoegde waarde kan bieden met deze dienst!

     2. Vervangt What’s app binnenkort Twitter?  | Make it personal

Twitter is momenteel het platform om snel informatie te verzenden naar een grote groep ontvangers. Heen en weer tweeten met een bedrijf kan als prettig ervaren worden en voor een bedrijf is de druk, wetende hoeveel mensen er mee kunnen lezen vaak ook groter om te reageren.

Maar, om diensten nog persoonlijker te laten worden is What’s app wel de juiste tool. Stel je hebt een koffie bar en je appt al jouw klanten een foto met de koffie van de dag en de vers gebakken taart. Je reageert simpel en snel en voor je het weet zit je aan de koffie in jouw favoriete tent.

      3. Wisselwerking

Het werkt natuurlijk tweeledig, bedrijven ontvangen graag informatie van tevreden klanten. Als jij jouw klanten via de What’s app een berichtje stuurt dat je ze veel plezier wenst met het dragen van hen nieuwe schoenen is de kans groot dat ze jou een foto terug appen waarom ze de schoenen dragen. Op deze manier verzamel je als bedrijf ook weer een hoop content waar mee gewerkt kan worden!

 

 

Wil jij meer weten over What’s app voor business of welke marketing tools jij uit kan zetten voor jouw bedrijf? Mail mij vandaag nog op info@lifestyle-fabriek.nl en wij helpen je graag!

 

VOLG ONS OOK OP LINKEDINFACEBOOK EN INSTAGRAM!

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CommentLuv badge

*