DE 6 MEEST GEMAAKTE FACEBOOK FOUTEN DOOR ONDERNEMERS

Heb jij als ondernemer een bedrijfspagina op Facebook, dan is het noodzaak dat je het onderhoud van deze pagina goed aanpakt. Regelmatig zie ik (onnodige) fouten voorbij komen. Uiteraard heb ik ze zelf ook weleens gemaakt. 

Maar om ervoor te zorgen dat jij het maximale eruit kan halen, meer personen kan bereiken, meer interactie krijgt, meer klanten en dus meer omzet kan gaan behalen wil ik je vandaag inspireren hou jij het onderhoud van jouw pagina het best kan aanpakken!

Gebruik een bedrijfspagina. 

Zit jij als ondernemer alleen op Facebook onder jouw eigen bedrijfspagina? Take action! Door een bedrijfspagina aan te maken kom je professioneler over en kan je veel meer uit jouw business halen. Zo heb je o.a ook inzage in de statistieken en kan je goed monitoren wat wel en niet aanslaat. Ondernemers klagen vaak dat het bereik van hun bedrijfspagina lager is dan het bereik van hun prive pagina en dat zij daarom hun prive pagina inzetten. Kan, echter is dit tegen de Facebook regels in en loop je het risico geblokkeerd te worden. Een betere optie is, is om prive de updates van jouw pagina te delen. Zet hier bijvoorbeeld ook je personeel voor in!

Gebruik je Facebook pagina niet als reclamefolder

Ondernemers die alleen commercieel content plaatsen, slaan de plank mis. Volgers willen vermaakt worden, willen content lezen waar ze wat uit kunnen halen en waarbij het deel gehalte hoog is. Zorg dat je met jouw pagina toegevoegde waarde biedt en deel ook nieuwstukken die in het verlengde van jouw business liggen. Met het aanhouden van de 80/20 regel ben je op de goede weg. 80% informeren 20% commercieel.

Wees consequent

Vaak zie ik dat ondernemers enthousiast van start gaan, voor een maand of twee. Daarna valt het stil. Om een bereik op te bouwen en je bereikbaarheid te vergroten moet je consequent aanwezig zijn. Maak een social media kalender zodat je weet waar je aan toe bent, geen feestdag mist en altijd inspeelt op de actualiteiten. Zorg daarnaast dat je met grote regelmaat actief bent!

Kwaliteit is het belangrijkst

Je pagina spammen met winacties schiet niet op en like en deel acties zijn tegenwoordig verboden op Facebook. Door het plaatsten van kwalitatief goede en leuke content bouw jij vanzelf jouw bereik op. Wil je toch wat sneller groeien? Zet je Facebook Pixel in en zorg dat je op de juiste manier gaan adverteren!

Wees actief!

Zorg dat je actief bent op je pagina, niet alleen met het plaatsen van updates, maar zorg dat je ook reageert op berichten van bezoekers, hiermee laat je zien dat je ze serieus neemt en dat je overal bovenop zit.

Wees geduldig

Rome wasn’t build in one day en zo zal jij ook niet binnen een dag 1000 likes behalen. Focus je ook niet te veel op je likes maar vooral op het bereik van je berichten. Dit kan vele malen hoger zijn dan pagina’s die meer likes hebben. Alles draait om de kwaliteit van jouw content. Toch een vliegende start maken? Wij informeren jou graag naar de mogelijkheid door om op de juiste manier te advertentie jouw bereik te laten groeien!

 

AARZEL NIET, GA VANDAAG NOG MET DEZE TIPS AAN DE SLAG. SKY IS THE LIMIT!

MEER INFO OF NOG MEER TIPS OVER HOE JE ONLINE SKY HIGH KAN GAAN? NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

VOLG ONS OP FACEBOOK  EN LINKEDIN

veel gemaakte Facebook fouten

veel gemaakte Facebook fouten

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge