5 TIPS VOOR DE MEEST VERPLETTERENDE SOLLICITATIEBRIEF

Solliciteren, we hebben het allemaal weleens gedaan, tenzij jij de lucky basterd bent die altijd via je netwerk aan de meest toffe banen komt. Maar, mocht het toch gaan kriebelen en zie jij een vacature voorbij komen die perfect bij jou op het lijf geschreven is? Dan is solliciteren toch echt een must! Én hoe zorg je er dan voor dat jij er tussenuit springt, tussen al die sollicitaties die op “jouw” vacature binnen komen? 

If you want something, you have to do something”

1.Maak een verpletterende indruk

Begin vooral je brief niet met de zin “ik heb uw vacature zien staan op site X”. Deze zin leest de ontvanger in ongeveer elke brief die hij of zij zal doornemen. Nee, neem je tijd, bekijk de website, kijk waar het bedrijf voor staat en maak daarmee een leuke koppeling voor jezelf! Zo heb je niet alleen een knaller van een beginzin, ook laat je zien dat je daadwerkelijk op de hoogte bent van de werkzaamheden van het bedrijf.

2. Laat jezelf zien!

Ook zo’n standaard ritueel, opsommen waar je goed in bent. Je bent sociaal, creatief, een teamplayer. Leuk? Maar waar blijkt dat uit? De lezer kent jou niet! Onderbouw alles, haal een oude situatie naar boven en bekrachtig jouw vaardigheden!

3. Ga niet jouw hele CV benoemen in je brief

Deze fout wordt regelmatig gemaakt. Don’t do it! Zie jouw CV als je paspoort en jouw brief als de eerste ontmoeting. Welke diploma’s je hebt en waar je gewerkt hebt zien ze wel in jouw CV staan. Maak in je brief vooral van de gelegenheid gebruik om jezelf goed neer te zetten!

4. Verdiep je in het bedrijf!

Zoals ook al bij punt 1 benoemd; steek tijd in het bedrijf, bekijk de website, zoek actualiteiten op en onderbouw met jouw ervaring waarom jij de perfecte persoon bent voor de aangeboden vacature. Zoek naar de meerwaarde die jij kan bieden en maak elke sollicitatiebrief die je schrijft maatwerk!

5. Pas je sollicitatie aan op het bedrijf

Weet waar je solliciteert, is dit een creatieve functie bij een jong en innovatief bedrijf? Durf dan jezelf te tonen, maak een filmpje en pitch jezelf in 20 seconden waarom jij op gesprek moet komen! Succes gegarandeerd!

 

GOOD LUCK!

Meer tips en trics rondom solliciteren, het bouwen van je business en social media? Volg ons dan ook op Facebook en Linkedin!

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge