4 TIPS OM ELKE DAG MEER TE LEZEN

Vanaf kleins af aan ben ik al gek op lezen, alle letters die los en vast zitten lees ik. Niet alleen om te ontspannen, maar ook om kennis op te doen. Toch betrap ik mijzelf er tegenwoordig steeds vaker op dat mijn boeken het vaak verliezen van Netflix, Facebook (yep) YouTube en uren lang rond surfen op mijn favoriete webshops en websites. 

Toch blijkt keer op keer uit onderzoek dat lezen onwijs goed voor je is, het schijnt zelfs zo te zijn dat bij lezen binnen zes minuten je stresslevel gedaald is en je ultiem ontspannen raakt. Daarnaast train je met lezen je geheugen, het maakt je slimmer, je wordt er socialer en relaxter van. Hoogtijd dus om een to-read list te gaan maken en eens flink in de boeken te gaan duiken.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je ook écht tijd kunt vrij maken en de rust kunt vinden om te gaan lezen?

 

tips om meer te lezen

Sleep je boek overal mee naar toe!

Wat je niet bij je hebt kan je ook niet lezen. Lezen zonder boek is namelijk nogal lastig. Zorg daarom dat je het boek waarin je bezig bent altijd bij je hebt. Geen zin om te lopen slepen? Zet je boeken dan digitaal op je I-pad of e-reader.

Lees niet elke letter die er gedrukt staat!

Ik val gelijk met de deur in huis, ik lees niet elke letter die er gedrukt staat. Stomweg, omdat het niet altijd nodig is om letter voor letter te hoeven lezen.

Zakelijke boeken willen je informeren, maar kunnen soms ook tijdrovend en saaie kost zijn. Wat je dan het beste kunt doen? Lees de inhoudsopgave, de tussen kopen en zoek welke informatie voor jou nuttig is. Haal er uit wat je er uit wilt halen, markeer eventueel de zaken waar je later op terug wilt komen en zorg dat je hier anytime op terug kunt vallen.

Lees voor je gaat slapen..

Maak er een gewoonte van om elke avond voor je gaat slapen 10 minuutjes te lezen. Het helpt je niet alleen te ontspannen, het zorgt ook voor een leesritme waardoor je binnen no-time jouw favo boeken uit gaat lezen!

Lees door te luisteren!

Waar ik vroeger niets liever deed dan met een goed boek wegkruipen op de bank, luister ik nu zo nu en dan een boek van mijn to-read list in de auto. Zorg dat je storytel of podcast gedownload hebt en luister via deze manier naar jouw lievelingsboeken. Zo besteed je jouw reistijd nuttig en kan je ondertussen genieten van een goed boek. WIN-WIN-WIN toch?!

 

 

Weten welke boeken je deze zomer echt gelezen moet hebben? Check dan deze lijst!

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST EN BLOGLOVIN!

tips om meer te lezen

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge