TIPS OM HAALBARE DOELEN TE STELLEN

Het is alweer september, de laatste maanden van het jaar zijn ingegaan. Voor je het weet zit je alweer aan de pepernoten en komt de kerstversiering weer tevoorschijn. Maar, belangrijk, hoe zit het met je doelen voor dit jaar? Ben je lekker op weg, wellicht heb je ze al behaald, of misschien had je ze wel niet gesteld..

Ik stel mijzelf wekelijks doelen, zowel privé als zakelijk. Ze houden mij scherp en ze zijn gelijktijdig een leidraad voor mijn werkzaamheden. Ik ben geen pro, maar kan zeggen dat ik er aardig goed in ben geworden. Vandaag deel ik mijn 5 tips hoe je haalbare doelen kunt stellen. 

1.Hou het overzicht

Heb je een groot doel en verlies je deze uit het oog? Probeer een doel altijd op te splitten in kleine doelen. En schrijf voor jezelf op hoe je stap voor stap jouw grotere doel gaat behalen. Zo werk je gestructureerd en vol overzicht naar de eindstreep.

2. Schrijf ze op!

Haal de chaos uit je hoofd en schrijf op wat je moet doen. Dit kan per week zijn en per dag. Zelf werk ik met een week planner die ik elke vrijdagmiddag voor de week daarop invul. Zo weet ik in 1 overzicht wat ik moet doen. Ik gebruik dit zowel privé als zakelijk. Tip, komt er tijdens je werkdag een to do bij die je in 2 minuten kan afronden? Pak het gelijk op, zo werk je efficiënt en wordt jouw to do lijst niet hopeloos lang. Uiteindelijk wil je de week eindigen met een rockstar gevoel en weten dat je al jouw to’ dotjes afgewerkt hebt en weer een stuk dichterbij jouw eind doel(en) bent.

3. Maak deadlines

Maak een deadline, geef jezelf een uiterste wanneer taken af moeten zijn en maak een planning naar jouw deadline toe. Heb je een groot project wat je over 3 weken moet afronden? Maak dan een planning rondom die 3 weken en maak voor jezelf overzichtelijk wat, je wanneer af moet hebben. Op deze manier weet je waar je aan toe bent, ga je met meer zelfverzekerdheid een project in en kan jij jezelf en je opdrachtgever de juiste commitments geven.

4. Focus

Vrouwen kunnen meerdere dingen tegelijk, eens. Alleen we hebben dan niet de volle 200% aandacht op alle taken. Zorg dat je een planning maakt, op welke momenten je aan je e-mail werkt, op welke momenten je telefoontjes pleegt en op welke momenten je strak aan je to do list zit. Zo weet je zeker dat alles wat je doet, al jouw aandacht heeft en daardoor beter uitgevoerd zal worden.

5. Motivatie

Ben je het soms even kwijt? Ga personen volgen die voor jou motiverend werken. Delen ze succesverhalen? Posten ze regelmatig toffe quotes. Zoek een sparringpartner met wie je ideeën uit kan wisselen en om zijn of haar mening kan vragen.

tips om haalbare doelen te stellen

 

Je moet het uiteindelijk echt zelf doen. Keep going and you will get there!

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN LINKEDIN

 

tips om haalbare doelen te stellen

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CommentLuv badge

*