EEN BEVLOGEN KEUZE

Een bevlogen keuze

Vanmorgen deed ik mijn boodschappen bij de lokale supermarkt in Haarlem. Toen ik na het afrekenen van vier familie verpakkingen koffie en wat bruisend water de kassière ‘werk-ze’ toewenste kreeg ik een bijzonder antwoord. ‘dankjewel jongen… dat gaat wel lukken, het wordt vanzelf 5 uur’.
Bizar……. Het leven is toch veel en veel te mooi om een groot deel van de tijd uit te zitten tot het 5, 6 of 8 uur is!?

Een jaar of tien geleden vloog ik eind september terug uit het zon overgoten Kreta.
Na een zomertje ‘opper propper’ spelen werd het voor mij tijd om mijn werkende leven te beginnen.
Wat een lastig moment… wat ga je als 23 jarige doen als je werkelijk geen idee hebt!
Ik wist zeker dat ik ergens manager zou worden want ik werd er altijd gelukkig van om andere beter te maken. Op Kreta stuurde ik een team van proppers aan en dat ging best aardig. Er volgde een sollicitatie maandje waarin afwijzing na afwijzing binnen stroomde.
Het duurde even voordat het kwartje viel, maar een opperpropper is nog geen sales manager in een team van professionals bij een multinational…. Nog maar een jaartje koffie verkopen dan.

Ik hou ervan om te netwerken, wordt commercieel genoemd en krijg enorm veel energie van het aannemen van de juiste mensen, dus ik wordt recruiter!!
Sommige mensen vinden een carrière keuze een lastige beslissing… dat had ik ook, het heeft even geduurd totdat ik een passie voor arbeidsbemiddeling ontdekte.
Maar de keuze voor een bepaalde branche, werkgever of opleiding valt in het niet bij de keuze om alle zekerheid die loondienst brengt achter je te laten. Ik ben enorm trots dat ik die stap heb durven zetten…. en de drang heb om die dame van de supermarkt wakker te schudden om iets van haar leven te maken!

Na het kreta en koffie avontuur ben ik gaan werken bij StudentenWerk. Wat een tof bedrijf, na een jaar of anderhalf kreeg ik de sleutel van een eigen kantoor en mocht ik mezelf manager noemen… Ik kon een hypotheek afsluiten en had het prima voor elkaar. Toch voelde ik me niet altijd uitgedaagd.
Ik droomde over een eigen kantoor en die droom werd gesignaleerd! Ik kreeg de kans om met geld van een ander mijn eigen uitzendbureau te starten! Nachtenlang wikken en wegen waren niet genoeg om de stap te zetten, ik durfde niet en koos de veilige weg… want ja, ik kreeg weer een promotie en nog meer verantwoordelijkheid en salaris bij mijn werkgever!

Drie jaar geleden wist ik het zeker! Ik ga de wereld van de werving en selectie in beweging zetten! Ik maak samen met een team van ondernemende talenten een einde aan het inwinnen van referenties op de traditionele manier. Man wat hadden we een wereld plan… en wat heeft het weinig gescheeld of ik durfde mezelf echt van mijn veilige haven los te maken!

Uiteindelijk kreeg ik de kans om voor mijn werkgever te emigreren naar Suriname, dat kan ik toch niet laten schieten?! In de tijd dat ik in Suriname zat lanceerde een voormalig politicus mijn revolutionaire idee… lang niet zo goed als ik zou hebben gekund maar het bestaat inmiddels.
Na Suriname was ik mijn inmiddels tot corporate gegroeide werkgever ontgroeid (of eigenlijk zij mij maar dat geef ik niet toe)… ik wisselde van baan en kwam erachter dat ik nooit maar dan ook nooit genoeg zou hebben aan een loondienstverband. Er zal nooit iemand zijn die mij de sleutel van zijn bedrijf geeft en me echt het eigenaarschap toevertrouwd…. Ik moet het zelf gaan doen.
Lastig hoor- erachter komen dat je nooit je geluk zult vinden bij een werkgever.

Twee vrienden vroegen me in die tijd ‘Waarom doe je niet gewoon met ons mee’?
Mijn antwoord ‘wat gaan we doen dan’ werd met een glimlach en een prachtig woord beantwoord… Ondernemen!

Sinds een jaar ben ik eigenaar van Zomaar Events, en daar heb ik geen moment spijt van gehad.
Stel je voor dat ik nee had gezegd…. Dan was dit misschien wel het moment dat ik tegen iemand zou zeggen gaat wel lukken vandaag hoor, het wordt vanzelf 7 uur (ik stopte nooit om 5 uur).

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge