TIPS: ZO VERKOOP JE JE SPULLEN HET BESTE OP MARKTPLAATS

Spullen verkopen via Marktplaats, je zou kunnen zeggen dat het een win- win situatie is. Je bent van je oude spullen af en je houdt er nog wat geld aan over. What’s not to love toch?

Toch merk ik zelf vanuit mijn omgeving, en kreeg ik redelijk wat aanvragen voor dit artikel dat spullen verkopen online toch nog niet zo vanzelfsprekend is als dat het lijkt. Maar waarom dan?

Zelf verkoop ik al jaren spullen via Marktplaats. Ik maak er soms zelfs een project om een bepaald bedrag op te halen zodat ik er iets van kopen wat hoog op mijn wishlist staat. Want, als je het goed en regelmatig doet en bij houdt kan het je behoorlijk wat extra’s opleveren!

kast1

Cleaning out my closet. 

Gebruik je social media

Maak gebruik van je gebruik. Door enkel je advertentie op Marktplaat te plaatsen moet je het hebben van de kopers die zoeken op bepaalde zoekwoorden of die net op zoek zijn naar dat ene item wat jij misschien verkoopt. Door ook jouw link te delen op je Facebook een collage op je Instagram en een berichtje plaats op Twitter en als je een blog hebt op je blog bereik je in één keer een veel groter publiek.

De inhoud van je advertentie 

Je probeert wat te verkopen, zorg dan ook dat de tekst bij je item in correct Nederlands is er geen slordige (spel) fouten in staan, laat de koper ook weten of er eventuele vlekjes, gaatjes of andere beschadigingen aan het item zitten. Zo weet een koper gelijk waar deze aan toe is. Vergeet ook de foto niet, deze hoeft niet de kwaliteit van een echte prof te hebben, maar vergeet niet dat een mooie foto wel degelijk jouw item beter verkoopt! P.S vergeet onderaan niet te vermelden dat je, mocht dit zo zijn nog meer leuke spullen verkoopt.

Lage biedingen

Ik kan af en toe wel een beetje moe worden van mailtjes “voor €5,- neem ik het graag van je over”. Als de prijs staat op bieden vanaf €25,-. Je kan het uiteraard altijd proberen, maar het kan soms wat vermoeiend zijn. Vermeld daarom onderaan je advertentie dat je niet ingaat op onzin biedingen, zo weet de bieder dat de kans bestaat dat je niet reageert en hoef jij je daar ook niet schuldig over te voelen.

Het kost zoveel tijd. 

Heel eerlijk, ik heb er ook niet altijd evenveel zin in. Maar als ik eenmaal bezig ben gaat het prima. Maak een middagje vrij voor het schieten van foto’s en advertenties plaatsen. Zodra de eerste items ook verkocht zijn wordt het alleen maar leuker.

kast2

Ga voor een streefbedrag en bedenk iets wat je graag van het opgebrachte geld zou willen kopen of waarvoor je aan het sparen bent, dat maakt de verkoop nog nét even wat leuker!

 

Verkoop jij veel op marktplaats of heb je soms net even die extra schop nodig? Gewoon doen!

 

ga1

 

Gek op mooie plaatjes? Volg mij op Pinterest. Vind je mij leuk? Like mij dan op Facebook!

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge