DIAAN LOVES: NEON INTERIEUR INSPIRATIE

De obsessie voor Neon!

Neon… hoe fout was het vroeger? Ik weet nog goed toen ik een jaar of 10 was (ik ben nu 36 …), op de lagere school zat en mijn gehele klas rondliep in de neon kleurige kleding van de C&A. Inclusief jongens (die beperkte zich meestal tot neon veters in de schoenen maar toch…) deed iedereen mee aan deze trend. Van neon scrunchies, neon leggings, neon afgeknipte panty bandjes (ken je ze nog?). Super gaaf vonden we het. De klassenfoto’s van toen leveren nu nog veel hilariteit op.

 

neon interieur inspirait

Na deze tijd was deze trend even flink over .

Nu vele jaren later is de Neon trend terug van weggeweest. Vorig jaar in de mode heel heftig aanwezig en deze blijft nog even hangen als ik dat zo zie in de bladen. Weliswaar op een minder heftig niveau.

Op gebied van lifestyle en interieur is Neon een mooie accent kleur geworden. Interieur trends lopen altijd wat achter de mode trends aan. Het duurt vaak even voordat je de prints van de mode ziet terug komen in de woondeco. Zo zien we nu in heel veel items net een randje, labeltje of draadje Neon verschijnen. Prachtig! Ik wordt er in ieder geval erg blij van! Zachte kleuren, basic prints met net dat beetje pit toegevoegd door het neon accent.

 

 

neo3 neon interieur inspirait

 

 

néon interieur inspirait

 

Capuccino toren           Witte Vaas          Kussens

Wat je ook ziet zijn combinaties van basic-, neutrale-, zachte kleuren en dan 1 item in geheel Neon. Wat echt een BOEM effect geeft! Zoals onderstaande kandelaars van Pt, Living. Strak hout, wit, grijs en zacht roze en als knaller zit er een neon oranje exemplaar tussen. Het mooie van onderstaande kandelaars is ook nog dat de witte en de lichtroze exemplaar een duo functie hebben. Eén kant is voor een waxine lichtje, de andere kant voor een dinerkaars. (tja … inside information zullen we maar zeggen)

neon interieur inspirait

Of knallen met deze items van HAY in neon oranje/roze. Mooie theedoeken en een prachtig wollen woonplaid.

neon interieur inspirait

 

Theedoeken HAY

neon interieur inspirait

 

Plaid HAY

HAY is een Deens merk. De stijl van het merk is simplistisch, modern en strak. Er wordt vooral gebruik gemaakt van pastellen en neutrale kleuren. Echter zitten er ook een paar uitgesproken pareltjes in hun collectie zoals je kunt zien. Op woonaccessoires gebied voor mij altijd een merk wat mijn oog trekt en mijn hart een sprongetje laat maken.

Wat ook gaaf is, om zelf net dat beetje neon toe te voegen in je interieur. Hier komt de grote DIY trend weer om de hoek kijken. Voorbeelden genoeg van simpele Ikea krukjes of opstapjes die, door de pootjes in de Neon verf te dippen, in één klap prachtige items worden! Creatief aan de slag met masking/washi tape of omwikkel je vazen of kaarsen met mooie neon wolletjes, of maak er pompoentjes van ter decoratie. Wil je weten hoe je dit moet aanpakken,’’ the web is your best friend’’. Online kun je legio instructie video’s vinden die je helpen hoe je dit kunt doen.

neon interieur inspirait n11 n10

Mijn obsessie voor neon blijft nog wel even bestaan. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak ook weer te snel zwicht voor de makkelijkere kleuren: zwart/wit en de heerlijke pastellen…..

Dus I-heart-Neon! (en pastels en zwart-wit) ha ha

Liefs Diaan

 

Vind je het leuk mij te volgen op instagram dan kan je mij vinden onder : diaan_maat

 

Schermafbeelding 2014-07-15 om 19.52.44

Bronvermelding fotografie: Present Time bv – Pinterest – Bijenkorf

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CommentLuv badge

*