CARRIERE: SOCIAL MEDIA SUCCESVOL INZETTEN VOOR ONDERNEMERS

Social media is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Toch zijn er nog veel ondernemers die twijfelen of ze wel social media in moeten zetten, en gelijk de tweede vraag. Hoe ze dit succesvol kunnen doen!

SPREEK DE TAAL VAN JE DOELGROEP

Het lijkt een open deur, maar succesvol ondernemen begint met het kennen van je doelgroep. Zorg dat je hun taal spreekt. Jouw doelgroep zal alleen naar jou luisteren als zij doorhebben dat je begrijpt wie zij zijn en waar zij behoefte aan hebben. Dit geldt voor alles, ook de social media berichten die jij op jouw kanalen de wereld instuurt.

SCHRIJF INTERESSANT CONTENT VOOR JE DOELGROEP 

Als jij de taal van jouw doelgroep spreekt en je hebt hun aandacht, dan is het ook van groot belang dat je ook echt wat te melden hebt. Zorg dat je weet wat je doelgroep interesseert, wat ze willen horen en naar welke informatie ze op zoek zijn. Verdiep je hierin! Als je nieuwe informatie kan brengen, of op een creatieve manier ander licht kan laten schijnen op een onderwerp heb je niet alleen hun aandacht, de kans dat je deze ook vasthoudt zal groot zijn.

BESTEED AANDACHT AAN DE SNIPPET IN JE POST

Als je op Facebook of LinkedIn een link naar je artikel plaatst wordt deze weergeven met een titel, omschrijving en een afbeelding van je pagina. Wil je ervoor zorgen dat jouw volgers ook naar je pagina gaan, zorg er dan voor dat deze aantrekkelijk is. Zorg voor een pakkende titel, een nieuwsgierig makende omschrijving en een pakkende afbeelding.

ZORG DAT JE POSTS GEWAARDEERD EN GEDEELD WORDEN

Als je bovenstaande richtlijnen volgt zal de kans groot zijn dat jouw doelgroep jouw posts kunnen waarderen en deze een like geven of gaan delen. Durf te experimenteren en ondervind wat wel en niet voor jou werkt.

GA HET GESPREK AAN OP SOCIAL MEDIA

Last but not least, ga het gesprek met je volgers aan. Probeer zelf ook zoveel mogelijk mensen, organisaties en bedrijven te volgen uit jouw branche en vakgebied. Lees en ervaar wat er speelt en wat hen bezig houdt. Stel vragen, plaats opmerkingen en ga het gesprek aan. Uit ervaring is gebleken dat interactie gewaardeerd wordt.

social media zakelijk inzetten

 

WIL JIJ ADVIES HOE JIJ  SUCCESVOL SOCIAL MEDIA KAN INZETTEN VOOR JOUW ONDERNEMING? NEEM DAN HIER CONTACT MET ONS OP!

 

LET’S GET SOCIAL! VOLG ONS OOK OP LINKEDINFACEBOOK EN INSTAGRAM!

 

 

social media zakelijk inzetten

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge