MUM’S LIFE: 5X BINNEN SPELEN MET JE PEUTER!

Hoe graag wij in de zomer ook buiten spelen, want wie zegt er nou niet nee tegen bellen blazen, buiten zwembadjes en stoepkrijtjes? Vermaken wij ons nu de koude wintermaanden zijn aangebroken ook prima thuis. 

Warme thee, verse (zelf) gebakken koekjes en lekker de hele dag samen spelen. Al hoe wel ik het liefst wel probeer om elke dag even naar buiten te gaan (want van de héle dag binnen zitten worden we ook niet happy). En er bijna niets zo fijn is als warm aangekleed naar buiten te gaan en even een frisse neus te halen, weten wij ons ook binnen prima te vermaken.

Vandaag deel ik onze top 5 met je!

Koekjes bakken

Deze staat met stipt op nr 1. Als ik Zoë vraag wat ze wilt doen is het antwoord regelmatig “koekjes bakken”. Waarschijnlijk omdat mijn kleine koekenbakker het deeg zo lekker vindt, maar peuter blij = mama blij. Krukje bij het aanrecht en samen vormpjes uit drukken uit het deeg.

Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn, wij maken vaak zandkoekjes, die we de ene keer wel en de andere keer niet versieren.

b3

Versier je koekjes met icing of fondant. Deze leuke cookie cutters shop je hier

Knutselen

Een grote concurrent van koekjes bakken. Neem 10 euro onder je arm, ga naar de Action en je hebt voor een jaar lang knutsel spulletjes. Bewaar je lege wc rollen voor poppetjes, maak beentjes van slierten en sla een zak ouderwetse watten in om kaboutertjes met baardjes te maken.

b2

Voor nog geen 0.70 cent scoor je bij de Action deze maskers!

Kleuren

Leuke tip voor iedereen die nog een rol behang in huis heeft staan. Knip hier een stuk vanaf in de lengte van je deur, teken hier een boom op en versier deze vervolgens samen met je mini. Zo maakte wij bijvoorbeeld in de herfst een boom, en versierden wij deze met bladeren van buiten en houten egeltjes en uiltjes van de Xenos. Je kan uiteraard ook een andere tekening maken!

Spelletjes spelen

Nu Zoë 2,5 is probeer ik spelenderwijs spelletjes met haar te spelen. Zo leg ik alle plaatjes van Memory met het plaatje naar boven en laat ik Zoë de dubbele er uit halen en proberen we beetje bij beetje Domino onder de knie te krijgen.

Bouw een hut

Wat is er nou leuker dan het maken van een hut? Kinderen zijn gek op het hebben van een “eigen” plekje. Hier hoef je geen dure tipi tent voor aan te schaffen. Gebruik je eettafel, stoelen en een tafelkleed of beddengoed voor de basis. Versier de tent met (kerst) lampjes, leg binnen in wat kussens en houd een kleine picknick voor alle knuffel beesten.

tips voor binnen spelen

Ben ik de enige moeder die dit zelf stiekem toch ook wel heel leuk vindt? Dubbel pret!

 

Wat doen jullie het liefst als je samen binnen speelt? 

 

Tot morgen!

 

ga1

 

LIKE US

tips voor binnen spelen 

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge