9 FIJNE BEAUTY TIPS MET KOKOSOLIE!

Kokos is hipper dan hip. Al hoewel ik ik de trend van de Vita Coco drankjes niet snap (ik krijg het echt niet weg). Gebruik ik kokos wel met grote regelmaat voor van alles en nog wat.

Ik moet eerlik bekennen dat ik er nooit echt bij stil heb gestaan waar kokos eigenlijk allemaal goed voor is. Naast een ingrediënt te zijn van Bounty’s die ik met liefde verslindt. Vroeger gebruikte ik weleens kokosvet voor in mijn haar, maar echt met liters te gelijk net zolang tot ik een coupe wetlook had. Niet voor herhaling vatbaar, maar kokos heeft wel zijn come back gemaakt tussen mijn haarverzorgings producten! En niet alleen daarvoor.

beauty tips met kokosolie

Benieuwd waar ik mijn kokosolie nog meer allemaal voor gebruik?

Koken: 

Mijn boter heb ik al een tijd geleden vervangen voor kokosolie. Waar ik in eerste instantie bang was dat al mijn eten naar kokos zou smaken, kan ik nu niet meer zonder. (dat doet het namelijk niet!).

Nagelriemen:

Mijn nagel riemen zijn altijd vrij droog en door deze vettig te houden worden ook mij nagels sterker.

Je huid: 

Het is altijd goed om je huid vettig te houden en als je zwanger bent is dit nog net even wat belangrijker. Tijdens mijn zwangerschap van Zoë smeerde ik mijn buik dan ook elke avond fanatiek in met kokosolie om striae te voorkomen.

Reiniger:

Het reinigt ook je make-up. Het laat wel een klein laagje vettigheid achter op je huid, maar ook dit werkt verzorgend en juist tijdens de koude winter maanden is dat extra laagje verzorging wel heel fijn.

Gezichtsmasker:

Om je huid te verzorgen heb je niet altijd dure crèmes nodig. Vaak heb je in je kastjes genoeg huis tuin en keuken spullen staan om zelf wat te maken. Meng wat vloeibare kokosolie met wat honing en je hebt een heerlijk gezichtsmasker!

beauty tips met kokosolie

|Home made. Ook leuk om cadeau te geven!|

Het vervangt je scheerschuim:

Geen scheerschuim in huis? Gebruik je kokosolie! Het vervangt prima het schuimende goedje en werkt net als op je gezicht verzorgend!

Lippenbalsem:

Nog meer opties. Kokosvet is zo vet dat het perfect werkt om je lippen gehydrateerd te houden, te verzorgen en ervoor te zorgen dat je geen droge velletjes krijgt. Gouden tip!

Haarmasker:

Nog eentje waar ik zelf echt dol op ben. Ik gebruik kokosvet al maanden als haarmasker en ik merk ook echt dat de conditie van mijn haar hierdoor echt verbeterd is. Ik probeer 1x in de week kokosvet over mijn gehele haar aan te brengen en dit een nacht lang te laten zitten. Heb ik minder tijd maar wel wel verzorging nodig breng ik enkel wat kokos in de puntjes aan.

beauty tips met kokosolie

|Mijn haar is zichtbaar gezonder en glanzender sinds ik kokosolie als masker en in mijn punten gebruik|

Scrub:

Met een mix van kokosvet en honing maak je een gezichtsmasker, voeg er wat bruine suiker aan toe en je hebt een home made scrub!

Heb jij net als ik kokos in een grote pot zitten die je dagelijks gebruikt om mee te bakken? Bij de Action verkopen ze kleine plastic bakjes met een deksel die goed sluit. Door wat kokosolie vanuit de grote pot in de kleine bakjes over te scheppen heb je altijd een potje bij je die je kan gebruiken als lippenbalsem, voor je nagels of schrale plekjes!

 

 

Volg Lifestyle Fabriek ook op |Facebook|Instagram|Bloglovin|Pinterest

beauty tips met kokosolie

wat kan je doen met kokosolie

 

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Vlijtig Liesje
    19 april 2016 at 11:51 Beantwoorden

    Handig zeg zo’n multifunctioneel product! Ik ken zelf wel argan olie. Dat gebruik ik voor mijn vochtarme haar.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Zie jij er uit als je leeftijd?My Profile

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge