JE DOET HET FOUT: 8 CONCEALER FOUTEN DIE JIJ MAAKT

Of je nou je puisten weg wilt verbergen of je wallen weg wilt werken concealer is een absolute beauty must have. Maar de kans is groot dat jij jouw concealer niet optimaal benut en dat is zonde. Wij hebben een aantal fouten die regelmatig met concealer worden gemaakt en een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

concealer fouten die jij maakt

1. Gebruik de juiste textuur

Concealer komt net zoals vele andere make-up producten in verschillende structuren. Kies het juiste product voor de juiste plaats. Gebruik een vloeibare concealer voor onder je ogen en een cream concealer om puistjes te verbergen. Een cream concealer kan onder er onder je ogen al snel cakey uitzien.

2. Dep, maar veeg niet.

Een veelvuldig gemaakte concealer fout is dat het product onder het oog ” gewreven” wordt. Voor het mooiste airbrush effect duw je als ware het product in je huid, om het mooi te laten blenden.

3. Poeder het af

Net zoals je foundation, kan je ook jouw concealer “vast zetten” met poeder. Jouw concealer zal hierdoor de gehele dag op zn plek blijven zitten.

4. Niet als foundation gebruiken.

Voor als je het nog niet wist, als je niet veel te corrigeren hebt kan je jouw concealer als een foundation gebruiken. Neem een beetje van je concealer en verberg je puistjes hiermee.

5. Prep & Prime

Concealer werkt ook perfect als basis. Breng het aan over je gehele ooglid om ze te neutraliseren zodat de kleur van jouw oogschaduw extra mooi uitkomt. Hetzelfde geldt voor je lippen.

6. Less is more

We zijn vaak geneigd om lekker veel van een bepaald product te gebruiken maar wat betreft concealer geldt, less is more. Hoe minder product je gebruikt hoe natuurlijker de look is, en je product gaat langer mee. Win, win!

7. Voor of na de foundation?

Er is geen goed of fout, iedereen heeft zijn eigen routine. Als laatste touch up zou je zeggen dat je concealer het beste na je foundation kunt aanbrengen.

8. Maak je gezicht schoon!

Niets is zo belangrijk als je make-up voor het slapen gaan van je gezicht te halen. Maar juist vloeibare make-up gaat in je poriën zitten en veroorzaakt een grauwe huid en puistjes.

 

Volg Lifestyle Fabriek ook op |Facebook|Instagram|Bloglovin|Pinterest

concealer fouten die jij maakt

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CAPTCHA afbeelding
*

CommentLuv badge