4 REDENEN WAAROM IK MET GEWICHTEN TRAIN

Veel vrouwen durven (nog) niet te trainen met gewichten. Waarom niet? Ben je bang dat jouw lijf transformeert in de hulk? Think again! Naast dat ik zo’n 2 tot 3x per week in de boksschool te vinden ben probeer ik daarnaast ook nog krachttraining te doen, dan shape je namelijk pas echt je lichaam!

Je hoeft namelijk echt nergens bang voor te zijn, het vrouwelijk lichaam is absoluut niet gebouwd om mega gespierd te worden. Dat bodybuilder lijf laten we over aan de mannen. Wel brengt het trainen met gewichten een hele hoop andere voordelen met zich mee. Ik heb vandaag de 4 voornaamste redenen waarom ik met gewichten train voor je op een rijtje gezet.

Ben jij al te vinden in het krachthok?

1. Sterkere botten

Door met gewichten te trainen wordt je lijf sterker maar ook je botten. Sterker nog door veel te trainen met gewichten kan je voorkomen om op latere leeftijd de bot ziekte osteoporose op te lopen. Het lijkt nog ver weg, maar als je later ouder bent ben je jezelf  dankbaar dat je met gewichten hebt getraind.

2. Vet verbanding

Hoe meer spieren je hebt hoe meer calorieëen je verband op de dag en hoe meer vet je uiteindelijk verbrandt. Natuurlijk verband je ook calorieëen maar daardoor krijg je nooit het getrainde en gevormde lijf wat je graag zou willen. Onlangs is er zelfs door Womans Health een onderzoek gedaan waarin zijn vrouwen in drie groepen hadden opgedeeld. Vrouwen die niet trainden, vrouwen die enkle aerobic deden en vrouwen die aerobics deden en met gewichten trainden. Ze verloren allemaal rond de 10 kilo, echter de vrouwen die ook met de gewichten getraind hadden verloren van de 10 kilo bijna 3 kilo vet. De reden is simpel, de niet sporters en de niet lifters verloren vet maar ook spieren. De lifters verloren bijna alleen maar puur vet en bouwden spierkracht op.

3. Je wordt geen bodybuilder!

Wij vrouwen zijn altijd bang om onszelf te transformeren naar bodybuilders, maar hormonaal is bepaald dat wij dat van nature al niet snel zullen worden. Echter als jij goed traint en gezond  eet zullen jouw spieren wel degelijk zichtbaar worden. Maar wie zegt er nou nee tegen een sixpack?

4. Je kleding gaat ruimer zitten..

Door te gaan trainen met gewichten zal je merken dat je figuur gaat veranderen. Je buik wordt strakker, je benen worden slanker en je armen meer getraind. Et voilà, jouw skinny jeans zal je nog beter gaan staan! Echter, dit zal alleen gebeuren als je ook je voeding aanpast.

Als je nu nog niet gemotiveerd bent om naar de sportschool te gaan en met de gewichten te gaan trainen dan weten we het ook niet meer! Let wel op, begin licht en bouw het langzaam op!

Schermafbeelding 2015-11-08 om 10.07.33

redenen om met gewichten te g

Volg Lifestyle Fabriek ook op |Facebook|Instagram|Bloglovin|Pinterest

aan trainen

Reacties

reacties

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

CommentLuv badge

*